I2S Hattı Üzerinden DAC a Veri Gönderme

479 görüntülenmeSTM32 MCUsCS43l22 DAC I2S stm32
0 Comments

I2S Hattı Üzerinden DAC a Veri Gönderme

Merhabalar I2S hattı üzerinden DAC a veri gönderip bunu osiloskop ile gözlemlemek istiyorum, bu noktada bir iki sorum olacaktı.

STM32f407vg modelinde CS43l22 ( DAC + Amp. ) entegresi bulunuyor ve bildiğim kadarıyla bu entegre ile I2S protokolü üzerinden haberleşebiliyoruz. Bende STM32F29l kartı var ve bu kartta bu entegre bulunmuyor. Ben yine de I2S hattı üzerinden kart içindeki dahili DAC birimine veri gönderebilir miyim ? ( Bu noktada şunu da sormak istiyorum. STM32F407VG modelinde DAC birimi CS43l22 entegresindeki birim mi yoksa CS43l22 entegresi ayrı DAC birimi ayrı mı ifade ediliyor ? ) Yoksa harici bir DAC + Amp. mı almalıyım ?

MertH Cevaplanan soru Ağustos 2, 2022
0

Merhaba,

Kartınızdaki dahili DAC’ı kullanacaksanız I2S ile haberleşmenize gerek yok. Direkt olarak DAC registerlarına yazarak projenizde dahili DAC’ı kullanabilirsiniz. Aşağıda linklediğim örnek, projeniz için size faydalı olacaktır.

https://deepbluembedded.com/stm32-dac-tutorial-example-hal-code-analog-signal-genreation/

STM32F407VG mikrodenetleyicisinde dahili DAC bulunmaktadır. Bunun yanı sıra STM32F407G-DISC1 kitinin üzerinde, sizin de bahsetmiş olduğunuz CS43L22 entegresi bulunmaktadır. Bu entegrenin dahili DAC’dan farkı, içinde bulunan Class D Amplifier dır. Amplifier kullanmadan alacağınız çıktı sinyali, entegreden alacağınız çıktı sinyaline göre düşük genlikte kalacaktır.

CS43L22 entegresine yakın bir sonuç almak için harici bir amplifier kullanabilirsiniz.

MertH Cevaplanan soru Ağustos 2, 2022
0